perjantai 27. syyskuuta 2013

Lähes vuorokausi

00.30

Kuulen kun Veikka haukkuu lastenhuoneessa. yskä kuulostaa juuri siltä. Sitten alkaa huuto. Molemmat huutaa, Tee rauhoittelee Tytyä, itse Veikkaa.

Annan särkylääkettä, yskänlääkettä, nostan sängynpäätyä ja avaan ikkunan. Yö jatkuu Tytyn itkeskellessä välillä. Syöttöjä on kai muutamia. Tarkkaa muistikuvaa ei ole.

07.00

Vauva aloittaa kitinän ja se yltyy pian kunnon huudoksi. Tyty ja muu poppoo tulee ovelle. Noustaan kaikki. Tee laittaa vauvan päiväkuntoon, itse etsin vaatteet isommille, laitan aamupalaksi paahtoleipää ja rahkaa.

08.00

Painun takaisin sänkyyn. Tunnin päästä Tee tuo nälkäisen vauvan viereen.

Veikalla olisi kerho, mutta yöllisen yskän takia perutaan, vaikka poika tuntuu olevan ihan kunnossa.

10.00

Syödään varhainen lounas, lapset jauhelihakeittoa, itse puuroa ja vitamiinijuoman. Laitan itseni kuntoon, syötän vauvan ja Tee pukee. Autan isommille ulkovaatteet päälle ja lähdetään autolla Itikseen päin.

Tee käy nopeasti katsomassa prismasta potkulautaa veljenpojalleen synttärilahjaksi. Muut odotamme autossa.

Suunataan Cittarin parkkipaikalle ja lähdetään koko kööri kauppaan. Saadaan ostettua potkupyörä ja hetken mielijohteesta otetaan samanlainen pyörättömälle Tytylle, kun tarjouksessa on.

11.00

Meinaa tulla kiire ja suuntaan vauvan kanssa vyöhyketerapeutille. Tuttu nainen ottaa vastaan ja kiukkuinen vauva herää uniltaan hoidon alussa. Nainen käsittelee pään, kädet, vatsan, selän ja jalat. Välillä vauva huutaa, välillä on tyytyväinen ja ihmettelee.

Soitan Teelle, että kestää. Pian hän tuokin Tytyn ja lähtee Veikan kanssa keskustaan katsomaan "Lentsikat" elokuviin. Tyty touhottaa omiaan samalla kun hoitoa lopetellaan. Vauva on tyytyväinen ja haastelee naiselle.

11.45

Lähdetään aulaan, jossa imetän vauvan ja laitan manducaan. Uni tulee heti. Suunnataan Tytyn kanssa hissille ja ulos. Pihalla kaksi naista on tupakalla kun Tyty kailottaa kovaan ääneen "Äiti on pielumaakali!" Toinen naisista repeää, itse vähän hämmennyn ja tokaisen "no sehän on ihanaa!"

Autolla kotiin. Poikkeuksellisesti vauva nukkuu koko matkan, Tyty vaatii selitystä "miten apina kuoloo?" tapaisiin kysymyksiin. En aina oikein tajua, mistä mimmi puhuu.

Kotona Tytylle rahkaa, itselle näkkileipää avokadolla, salamilla ja salaatilla. Vauva jatkaa kaukalossa uniaan.

13.00

Tyty vessankäynnin jälkeen partsille unille. Kaivan lähes tyhjän jäätelöpaketin ja tuhoan sen samalla kun katson Areenalta ja Ruudulta pari dokkaria. Vauva nukkuu kantokopassa sohvan toisessa päässä.

14.00

Vauva syö ja jatkaa uniaan. Naapuri laittaa viestiä lähdetäänkö kuudelta kerhohuoneelle. Ehdotan ulkoilua kun on hyvä ilma.

Juttelen puhelimessa Teen veljen avovaimon kanssa. Sovitaan treffit maanantaille.

15.20

Tee ja Veikka tulevat kotiin. Veikka käy kierroksilla. Tyty herää ja vauva herää. Muksuille keittoa, joka uppoaa huonosti.

Tee ja muksut kokoavat potkupyörän ja kilpa-ajelu alkaa. Vauva jatkaa uniaan kantokopassa keittiön lattialle. Väsään tomaattikeittoa, lämmitän pakkasesta ystävän tekemään foccaciaa. Huippuhyvää yhdessä!

Tee maksaa laskuja, imetän, jonka jälkeen Tee ottaa huutavan vauvan, jotta saan syötyä. Isommat riitelee potkupyörästä. Naapuri laittaa viestiä, etteivät lähde ulos. Soitan ja ehdotan vähän aikaisemmin kerhohuoneelle, vauva kun kuudelta aloittaa yleensä iltahuudot. Lopulta päädytään siihen, että menen lasten kanssa ulos ja tullaan kerhohuoneelle jos vielä myöhemmin jaksaa.

Tee pukee vauvan, autan isommille vaatteet ja laitan itseni. Kamera kaulaan ja puhelin taskuun. Vauva manducaan ja ulos metsään. Tee jää tekemään gradua.

16.50

Veikan kierrokset laantuvat heti metsään päästyä. Tehdään pieni kävelylenkki. Vauva haastelee manducassa ja katselee ylös puihin. Tyty lepertelee vauvalle ja haluaisi etsiä sieniä. Mennään liikuntapaikalle, jossa muksut hyörivät laitteiden kimpussa, itse teen vähän kyykkyjä vauva sylissä. Juttelen raskaana olevan kaverin kanssa pikapuhelun ja vaihdetaan kuulumiset. Sitten suunnataan puistoon. Vauva nukahtaa n. 20 minuutin valveillaolon jälkeen.

Puistossa touhuillaan, keinutaan ja kiipeillään kunnes vauva herää ja lähdetään kotiinpäin.

18.30

Kaikille tomaattikeittoa ja krutonkeja paitsi vauvalle, joka aloittaa nälkähuudon. Imetän, jonka jälkeen vauva on tyytyväinen ja haastelee Teen kanssa. Lapset käy kylvyssä ja paketoidaan potkupyörä. Lapset saavat itse teippailla paperiin kuvia ja laittaa naruja. Harjoitellaan "saksaamista", eli saksilla narun leikkaamista.

19.30

Lapsille iltapalaksi pähkinöitä ja omenaa. Itsekin syön samalla. Vauva väsähtää ja lähden pimeään makkariin imettämään. Tee laittaa isommat yökuntoon.

Vauva syö ja röyhtäytellään välillä. Pian tulee maitokooma, otan vauvan kainaloon ja pian pieni onkin unessa! Ensimmäinen kerta kun nukkumaankäynti käy vauvalla näin helposti. Yleensä kanniskellaan, keinutellaan ja hyssytellään väsynyttä ja unta vasten taistelevaa vauvaa tuntikin kevyesti.

20.30

Vauva ja Veikka nukkuu. Tytyn myöhäiset päikkärit kostautuu ja tyttö yrittää vaatia Teeltä palveluksia. Tee ei enää jaksa ravata, joten on vuoroni. Yksi vessassakäynti ja vesihörpyt. Pian Tyty on unessa.

21.00

Talo on vihdoin hiljainen, kaikki lapset nukkuu. Sipsejä ja lakuja iltaherkuiksi. Uni painaa silmään, joten sänky kutsuu!

4 kommenttia:

 1. Eipä ainakaan tarvitse miettiä mitä vapaa-ajallaan tekisi. Ihanan tehokasta toimintaa koko päivän. Tuohon edelliseen postaukseen ei voi muuta sanoa kuin "huh huh". Jotkut ihmiset vaan on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei! Toisaalta, päivä oli aika poikkeuksellinen sen suhteen, että Tee ja Veikka eivät ole käyneet ikuisuuksiin leffassa, eikä vauva aiemmin vt.ssä. Plus Tee yleensä väsää opiskelujaan useamman tunnin päivässä, mutta nyt loppuviikkoa kohden otettiin vähän iisimmin.

   Poista
 2. huh huh,justiisa perässä pysyin.Ite en uskalla ees vuorokauden kaikkia menoja kirjoittaakaan tai päivittää..Silkka mahottomuus enää,ku on niin monen ikäistä sakkia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, illalla tuota kirjoittaessani tulit mieleen, että millaiseltahan teidän päivä näyttäisi:D! Olisi kyllä kiva lukea samantapaista kuulumista päivältä, mua aina kiinnostaa miltä muiden ihmisten päivät näyttää aamusta iltaan!

   Poista

Kommentit ilahduttaa aina!
Tarkistan vain ensin, ettei mukaan ole eksynyt vahingossa mitään henkilötietoihimme liittyvää.