sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Phuket: shokki paratiisi

Huh, näin paljon en ole varmaan koskaan nähnyt yhteensäkään silikonirintoja kuin muutaman päivän aikana! Nyt tiedän, mistä postikortteihin saadaan niitä mallimitoissa olevia naisia, joilla on leikkaamalla tuotetut rinnat, pienen pienet bikinit ja kokoa 32 oleva kroppa; se on Surin beach!( ja ekaa kertaa näin senkin ilmiön kuin silikoniset pakarat! Tai en ainakaan keksinyt muuta syytä niille liikkumattomille komistuksille langanlaihassa varressa.)

Ei ehkä oltaisi valittu tätä aluetta, jos oltaisiin tiedetty millainen paikka on. Isompi shokki oli tulla tänne kuin Suomesta Thaimaahan. Aluetta muutamalla sanalla kuvaillen: luksusjahteja, leikattuja ihmisiä, kalliita hintoja, neonvaloja ja ökyä.

Eilen käytiin pienellä rannalla, tänään suunnattiin vaarin, Ruunen ja Teen kera vanhaan kaupunkiin. Mummi jäi hulabalojen kanssa hotellille uimaan ja ottamaan rennosti.

Sen verran mukava reissu oli, että tulomatkalla kuuden jälkeen vaari suunnitteli muuttoa Thaimaahan kunhan molemmat olisivat eläkkeellä.

Kierreltiin vanhaa kaupunkia, käytiin kahvilla, vähän ostoksia ja suunnattiin neljältä avautuvaan night markettiin.

Syötiin. Vaari tilasi kauan odottamiansa heinäsirkkoja ja toukkia, itse tyydyin riisiin ja vihanneksiin, vaikka rapeaksi paahdettuja pikku olentoja tulikin maisteltua ja dippailtua chilisoossissa. Ruune oli aurinko, otti välillä unia ja oli paikallisten ihailemana.

Maisteltiin hedelmiä, joita emme olleet aiemmn nähneet. Tehtiin vähän ostoksia. Haisteltiin tuoksuja ja hajuja. Koju toisensa perään pursusi eksoottisia ja vähemmän elsoottisia kokkailuja. Välillä nenään pöllysi tuoksuja, jotka saivat veden kielelle, välillä tuli täysin päinvastaisia tuulahduksia, jotka saivat pidättämään henkeä.

Oli ihana päästä olemaan ilman isompia lapsia. Ja lapset olivat tietysti nauttineet ajasta mummin kanssa.

Huomiseksi vuokrattin auto ja lähdetään kiertämään saaren eteläosaa. Ei kamalasti huvita hengailla täällä hotellin lähiympäristössä, ja koska täältä löytyy paljon mielenkiintoisia kohteita, onkin parempi käyttää tilanne hyödyksi. Muutenkn tuntuu piristävältä tehdä muuta kuin vain "olla". Tiettyyn pisteeseen asti sitä jaksaa, mutta jos kahdesta vaihtoehdosta pitäisi valita, uusiin paikkoihin tutustuminen sopii itselleni paremmin.

Ja vaikka alue ei ole ihan meitä ja hotellilla on muutama asia tökkinyt, on respassa työskentelevä mies ihan huippu, jolta ollaan saatu hyviä vinkkejä ja apua kaikkeen. Suositteli erästä retkeä vähän kauemmaksi, johon kuuluu paljon luonnossa olemista. Mummi jo lupautui lapsenvahdiksi, joten päästään sinne Ruunen ja Teen kanssa.

Mutta nyt unille!

2 kommenttia:

 1. Huh,aika eksoottinen ruokavalio siellä...toukkia ja heinäsirkkoja,oikeestikko? Kumman vanhemmat sinne tulivat? Kauan vielä olette?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noita saa kuin esim. Marketeista tai valikoiduista katukojuista, ei siis jokapäiväistä pöperöä:) mutta ihan ok nuo on, vähän sipsintapaisia, mutta pahempia.

   Mun vanhemmat tuli ja vielä kymmenisen päivää jäljellä. Oisin halunnu laittaa kuvia tänne, mutta en saanut lisättyä tabletin kautta, eikä Teekään keksinyt, että missä vika.

   Poista

Kommentit ilahduttaa aina!
Tarkistan vain ensin, ettei mukaan ole eksynyt vahingossa mitään henkilötietoihimme liittyvää.