torstai 24. lokakuuta 2013

Matkasuunnitteluja

Tässähän ruopeaa matkauumetta pukkaamaan!

Vielä kolme päivää sitten ei ollut tuosta kuumeesta tietoakaan, mutta kun on joka ilta lasten mentyä nukkumaan istahtanut koneella ja plärännyt paikkoja ja majoituksia läpi, voi nyt sanoa lämmön huitelevan siellä paahtavassa auringossa.

Tätä reissua on niin odotettu. Kaksi vuotta. Säästetty mitä säästettävissä on ollut.

Ennen lapsia matkustelu oli se mun juttu (ja on edelleen. Välillä se vain unohtuu tämän kaiken keskellä). Pihillä luonteellani sain opiskeluaikoinani ja iltatöillä jemmaan aina sen verran, että pääsin budjettihinnalla matkustelemaan aina aika ajoin. Silloin ei haitannut pitkät lennot monella välilaskulla tai majoittuminen gekkoja vilisevään mökinpahaseen. Pääasia, että selvisi mahdollisimman edullisesti.


Tuosta syystä nytkin taisi kulua se kolme iltaa ja hemmetin monta tuntia ennenkuin sopivat majoitukset löytyi. Kun Tee jaksaa innostua opiskelustansa, itse nautin tästä, että saan suunnitella ja järjestellä kaikkea sitä, mikä liittyy reissuun lähtöön (Tee tuossa äsken tokaisikin, että pitäisiköhän miettiä jotakin matkanjärjestäjän hommia).

Ja ennen reissuun lähtiessä kun mietti suht edullista majoittumista sopivalta paikalta, nyt on kriteerit vähän muuttuneet.

Veikan ollessa 7kk matkustettiin samoille suunnille ja viime syksynä Kroatiaan koko poppoolla. Ja noista reissuista lasten kanssa on jäänyt käteen se, että tärkeimmät huomioon otettavat asiat paikan päällä ovat:

Uima-allas
Suht lähellä merta
Sairaala lähellä
Sapuskointipaikka hollilla

Veikka ja Tyty käyvät Teen kanssa uimassa parisen kertaa viikossa, joten tuota uimista odotellaan täällä jo kovasti. Veikka sitä, että saa ottaa maskin ja snorkkelin mukaan ja lähteä äitin kanssa snorklaamaan. Tyty taas viihtyy muuten vedessä kellukkeiden kanssa lilluessa.

Yksi paras sairaalakokemus on kun kävimme Bangkokin lastensairaalassa näyttämässä Veikan korvia. Huipputerveydenhuoltoa, osaava henkilökunta. Siksi Thaimaahan. Tuttu ja turvallinen. Suomalaisten uusi Kanaria.

Ja tuo sapuskointipaikka. Noh, selvähän se.

Majoitusta varaillessa jostakin piti tinkiä ettei budjetti paukkuisi, ja nyt tingittiin sijainnista.
Kun todennäköisesti sitä aikaa tullaan viettämään siellä rannalla ja uima-altaalla, auringosta ja lämmöstä nauttien. Kolmen lapsen kanssa kun ei mitään sen ihmeellisempää todennäköisesti tulla tekemään (ainakaan ennen kuin mummi ja vaari saapuvat paikalle), eikä kyllä tarvitsekaan. Kunhan ollaan ja höllätään.

Ja Tyty täällä jo hokee lausetta, mitä aikoo toitotella aamuisin: "Kop, kop! Mummi ja vaali, helätkää, mennään uimaan!"

Viisi viikkoa. Nyt saa jo vähän innostua!


4 kommenttia:

 1. Voi että :) Noiden kuvien jälkeen en yhtään ihmettele, että matkakuume nousee! :) Me ollaan miehen kanssa molemmat taas superhuonoja matkustamaan ja ajatuskin lasten kanssa matkustamisesta kauas :e-ei.. :) Lisäksi minähän pelkäisin kaikkea, mitä voi sattua-juttuja, lentokoneturma, tsunami, lapsen ryöstö.. Hmm.. ;) Voinhan minä jäädä auton alle ihan omassa pihassakin. :) Mutta näillä ajatuksilla, me ei mennä vielä Ruotsia kauemmas pitkään, pitkään aikaan. Liekö minua saisi edes risteilylle tosin, jos päähän iskee ajatus Estoniasta, heh.
  Toivottavasti ehdit sieltä etelän lämmöstä postailla kuvien kera sitten, kun sinne pääsette. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih:) Juu, tuon tsunamin jälkeen olen aina sielläpäin reissussa pyrkinyt etsimään hotellin, mikä on a) kaukana rannalta b) sellaisella suunnalla rannalla, ettei tsunami pääsisi iskemään. Eli jonkinlainen pelko tuosta on kyllä jäänyt kun oli niin iso juttu silloin.

   Ja kummasti muuten itellekin tulee aina risteilyllä Estonia mieleen! Ne on näitä isoja tapahtumia,mitkä ovat syöpyneet mieleen.

   Mutta eiköhän kuvia ehdi laittamaan kirjoitusten kera. Sama arkihan se siellä pyörii. Mutta ei tarvitse välittää toppapuvuista;)

   Poista
 2. Voi ihanan lähellä teidän lähtö jo on!
  Ihan matkakuumetta teidän puolesta :) ehkä täällä saadaan sitten ihailla ja nauttia kuvien välityksellä siitä lämmöstä, leppoisasta oleilusta ja kauniista maisemista. Muuten pystyy aika hyvin etänäkin nauttimaan, matkaruokakuvia katsellessa vaan iskee aina kauhea thairuokamieliteko!
  Tulee varmaan ihana reissu teille. Uskon että isommat on ihan parhaassa iässä tuollaiselle matkalle, justiin kun muuta ei tarvi uimisen hiekan ja ulkopuuhien lisäksi. Ja vauvahan nyt on vauva reissussa tahi kotona :D
  Varmasti kiva suunnitella ja varailla ja katsella matkajuttuja, iso osa koko hommaa on se odotus ja valmistelu :)
  -Pilvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, valmistelu ja odotus on kyllä iso osa matkaa kun pääsee fiilistelemään jo paljon ennen itse reissua:)

   Tosiaan, luulen, että matkasta tulee suht helppo lasten osalta. Isommille kun riittää se uiminen aika pitkälti ja vauvalle syli ja ruoka:) Ja aikuiset kun lähtee sillä asenteella, että arki pyörii sielläkin. Toisaalta ehkä vähänb helpompi arki kun ei tarvitse kokkailla (kiitos edullisemman hintatason) tai välittää loskakökköpakkaskeleistä.

   Oi thairuokaa! Eikä mun tarvitse kamalasti miettiä maidottomia syömisiä, helpottuu sekin!

   Poista

Kommentit ilahduttaa aina!
Tarkistan vain ensin, ettei mukaan ole eksynyt vahingossa mitään henkilötietoihimme liittyvää.