maanantai 7. lokakuuta 2013

Rönsyileviä kuulumisia

Eilinen alkoi mehevällä riidalla Teen kanssa. Ollaan varsin huonoja tappelemaan, edellisen kunnon kärhämän voisin kertoa päivälleen, jos kaivaisin kalenterin esiin (maaliskuussa); sen verran harvoin meillä avaudutaan kunnolla.

Ja ollaan myös aika huonoja pyytämään anteeksi. Yleensä vain ilman lauhduttua saatetaan keskustella aiheesta, tai sitten vain annetaan unohtua. Kai sitä molemmat vain ymmärtää, että joskus sitä vain keittää kuppi yli, eikä sitä siitä sen kummemmin tarvitse huolta kantaa.

Joten kai olen jotakin oppinut, kun ensimmäisen kerran riidan päätteeksi pyysin anteeksi. Tänään kylläkin vasta, mutta sen aikaa lauhtuminen kesti.

Itse muistan, että äitini on kerran lapsuudessani pyytänyt minulta anteeksi, isä ei koskaan. Kai se on ollut jotenkin heikkouden merkki; pahoitella omaa käytöstään tai tekoaan. Ja itse on oppinut sen saman mallin.

Lapsilta olen ihme kyllä osanut pyytää anteeksi alusta lähtien. On vähän hankala vaatia lapsia opettelemaan anteeksipyyntöä jollei itse sitä hallitse heitä kohtaan.

Joten voin olla pienoisen ylpeä itsestäni ja ensimmäisestä anteeksipyynnöstäni riidan jälkeen.

Eilen oli muuten oikein mukava päivä; Peikko-vauvan kummitäti ja -setä kävivät ensimmäistä kertaa, samoin kuin Tytyn kummi kävi ensi visiitillä vauvaa moikkaamassa (vaikka Veikka ja Tyty pitivät kyllä aika hyvin huolen, että Tytyn kummi keskittyi heihin...). Iltapäivästä käytiin Uutelassa grillaamassa ja ulkoilemassa ystäväperheen kanssa.

Tänään käytin Tytyn lääkärissä pitkittyneen flunssan takia. Ei tuntunut menevän pois ja kun yöhuutelut alkoivat, epäilin jo vähän korvatulehdusta ja sehän siellä olikin. Onneksi taitaa olla vasta toinen tyttösellä, ei turhan usein ole ollut.

Samalla reissulla käytiin labrassa, kaupassa, hakemassa Veikka kerhosta ja pariin otteeseen apteekissa. En tiedä oliko Tyty jo vähän väsynyt, vai meneekö kaikki taas lahjakkaasti omapäisyyden ja temperamenttisyyden piikkiin. Joka tapauksessa, kotimatkalla bussissa oli perhe, jonka vanhin poika istui nätisti penkissä, vauvan nukkuessa liinassa, äidin kiristellessä hampaita ja perheen tyttären huutaessa kita ammollaan takki väärinpäin yrittäen kivuta rattaista pois (voisiko joku keksiä jonkun fiksumman idean kuin pukea takki väärinpäin päälle, jos mukula repii sen heti pukemisen jälkeen pois päältä?!)

Auta armias tuota naisen tahtoa!

Sitä nimittäin piisaa. Veikan kasvatus on ollut lasten leikkiä tämän tättähäärän rinnalla!

"Ekaa kertaa mua hävetti." Sanoin Teelle kotona, joka vain nauroi.

Loppujen lopuksi, ihan hyvinhän tuo reissu meni. Saatiin tytölle antibiootit, näytteet labraan, vauvalle Physiomeria ja kaupasta iso kasa vihanneksia (Nyt on iskenyt taas kasvishimo. Ehkä päästään taas vuoden takaiseen kasvispainotteiseen ruokavalioon. Ja se alkoi 5 litran perunaporkkanapurjovalkosipulibasilikasosekeitolla!).

Kummin sylissä.

5 kommenttia:

 1. halit sinne <3 oman lapsuuden kokemukseni on ettei vanhempani koskaan pyytäneet anteeksi ei ainakaan lasten nähen:(
  siinä onkin ollut opettelua omassa avioliitossa,muistaa joka päivä vihki-papin sanat:anteeksi antakaa,unohtakaa ja antakaa anteeksi.Meillä kyllä räiskyy välillä,mutta on saatu riidatki sovittua.16v yhteistä eloa saman katon alla on kyllä opettanut tuntemaan toisesta ne hyvät ja huonot puolet.
  Onpas teillä tuittupää tyttö,paljos olikaa ikää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan edellisellä sukupolvella ollut vielä omat painolastinsa sodan jälkeisen polven lapsina? On varmaan ollut vähän eri meininki silloin lastenkasvatuksen suhteen, joten eihän se toisaalta ole ihme, että tuollaisia asioita ei ole pidetty tärkeinä. Mutta sukupolvi sukupolven jälkeen tässä toivottavasti kehitytään, vai mitä:)?

   Teillä on sitten jo pitkä taival takana! Varmasti toisen hyvät ja huonot puolet on tulleet tutuiksi jo monen monta kertaa!

   Tyty täytti kesäkuussa 2. On kyllä välillä todella ujo ja lämpiää uusille ihmisille erittäin hitaasti. Mutta sitten on tämä räiskyvämpi puoli, mikä saa sekä äidin että isän niskavillat pystyyn ja hermot tiukille aika ajoin...

   Poista
 2. Tuo hammasten kiristely kuulostaa niin tutulta. Nyt on itsellä ollut varsin lyhyt pinna, ja siitä avauduinkin tänään neuvolassa. Kuuluu kuulemma asiaan.
  Mutta voin uskoa millainen näky olette ollut.
  Hyvähän se on ilmaa välillä puhdistaa puolison kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uh, raskausajan pinnankiristys:/ Siihen ei auta kuin synnyttäminen!

   Vakavasti, raskausajan pinnan kiristely on kyllä jotain ihan omaa luokkaansa. Nyt tuo hermojen kiristely on tosiaan varmaan 10 osa siitä, mitä loppuraskaudessa!

   Teen kanssa vasta vähän aikaa sitten muisteltiin asiaa. Itse muistan olleeni tooosi kypsä, mutta kummasti sen unohtaa mikä kypsytti. Tee taas muisti paremmin, että millainen olin ollut:D Ei ole miehillekään helppoja nuo raskaudet!

   Toivotaan, että vähän saisit rentouduttua ja sillä pinnaa venymään. Tai jollei venymään, niin itselle ainakin vähän paremman fiiliksen. Mikä viikko sulla on menossa?

   Poista
  2. Nyt on viikko 26+5 eli vielä olisi tovi aikaa. Toivottavasti ei kovin pahaksi mene. On muuten perhe helisemässä.

   Poista

Kommentit ilahduttaa aina!
Tarkistan vain ensin, ettei mukaan ole eksynyt vahingossa mitään henkilötietoihimme liittyvää.