lauantai 26. lokakuuta 2013

Sapuskaongelmia ja läheltä piti- tilanne


Pötkylä 2kk neuvolassa 5,3/61.

Joku on löytänyt nyrkkinsä.


Vauva on kyllä ollut niin paljon tyytyväisempi tuon maidottoman aloitettuani. Itse en aluksi kokenut tuota dieettiä mitenkään hankalana, mutta nyt on tullut pikkuisen sellaista oloa, että "mä en saa syödä mitään."

Ehkä tuota ajatusta siivittää se, että jätin lihansyönnin taas. Kalaa kyllä syön ja sitä on tullutkin mätettyä. Mutta ennen kun iltaisin otin rahkaa mehukeitolla ja soijahiutaleilla tai ruisleipää kinkulla ja juustolla, nyt nuo molemmat vaihtoehdot on nou nou. Ruisleipä nimittäin ei käy myöskään. Ja usein tuli herkuteltua jäätelöllä vielä päälle-

Onkin vähän sellaista "liitelyä"; syö mitä syö, kunhan siinä ei ole lihaa tai maitoa.

Vaikka ajattelin, että pääsisin raskauskiloista tässä imetyksen aikana, tuo tippumisvauhti on nyt ollut dieetin takia liian kova. Puolessatoissa viikossa vaaka näyttää -2kg. Ei hyvä.
Vaikka ei todellakaan ole pelkoa, että olisin jotenkin aliravittu, rupesi vähän pelottamaan, että voikohan vaikuttaa maidontuloon. Vauva on nimittäin taas ollut tiiviimmin tissillä ja viime yönäkin syötiin tiuhaan.

Joka tapauksessa, huomenna käyn yksin ruokakaupassa, että pääsen rauhassa miettimään omia syömisiäni ja mitä tarvitsen kotiin. Tänään on esim. uponnut kaurapuuro mustikoilla, pari hapankorppua rasvalla ja kurkuilla, porkkanoita, salaatti chilitonnikalalla ja avokadolla. Synttärikemuissa vedinkin sitten itseni ähkyyn kaverin varta vasten tekemällä maidottomalla soijakakulla. Oli ihan helkkarin hyvää!

Mutta siis, ihan liian vähän sapuskaa tuosta herkuttelusta huolimatta. Monessa valmisjutussa kun tuntuu olevan maitoa, on kotona kaapeissa kaikkea mitä voisi syödä, mutta ei saa. Joten jotakin maidotonta ja tuhdimpaa nopeaa vatsantäytettä tarvitsee kaappeihin selvästi enemmän.

Herkuista tuli mieleen, että eilen lähdin Tytyn kanssa lähikauppaan hakemaan suklaata rocky roadeja varten. Siinä sitten juuri astuessamme suojatielle, viistosti vasemmalta tuli auto ja kaarsi suoraan edestä. Onneksi ehdin pysähtyä. Toisella puolella suojatietä oli tulossa vanhempi nainen vastaan, joka myös tajusi vetäytyä taaksepäin. Kaverit tuli nimittäin aika haipakkaa ja selvästi ilmeistä päätellen huomasivat että läheltä liippasi.
Tietysti kiehahdin, samoin kun vanhempi nainen. Lähdin aika haipakkaa työntämään rattaita autoa kohti kun tajusin poikien kaartavan kaupan parkkipaikalle. Ripeään tahtiin pojat suuntasivat kaupalle ja minä rattaita työntäen pingoin perässä.

Siellä sitten lihahyllyillä annoin vihaisena tulla tuutin täydeltä mitä mieltä olin poikien ajotavasta. Eivät ihme kyllä sanoneet mitään.

Sen verran ketutti, että nappasin vain suklaat mukaan ja lykkäsin Tytyn kassalle. Suututti vielä kotimatkallakin.

Joka tapauksessa, Rocky roadeja tuli tehtyä. Mistä tulikin ne mieleen...jääkaapille!

4 kommenttia:

 1. Mä muistan kun mä oli maidottomalla imetysdietillä, oli jotenki muka niin hankalaa kun mitään ei saanut syödä. Nyt kun Miljalle pitää kaikki olla maidotonta niin tää on jotenki helpompaa :D varmaan senki takia ku noin pienellä ei vielä mitään mielitekoja oo, tai ei ainakaan osaa niistä sanoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se varmasti just on! Helppo itse tehdä maidotonta kotiruokaa, mutta olis niin ihana välillä syödä kunnon pitsaa juustokuorutteella. Tai just sitä suklaa-nougat jädeä!

   Poista
 2. teitpä pojille ihan oikein:) ajokortista huolimatta pitäisi aina huomioida muu liikenne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin lähellä, ettei rattaat jääneet alle:/ Oli ihan pakko käydä sanomassa, jos vaikka jotain jäisi korvan taakse. Tai sitten ei...

   Poista

Kommentit ilahduttaa aina!
Tarkistan vain ensin, ettei mukaan ole eksynyt vahingossa mitään henkilötietoihimme liittyvää.